Trots op leren
Verkeersouders  

Verkeersouders zijn een belangrijke steunpilaar voor scholen die willen werken aan verkeersveiligheid. Verkeersouders zetten zich in voor de verkeersveiligheid rond de school en op de school-thuisroute, zorgen er voor dat verkeersveiligheid hoog op de agenda van school en gemeente blijft staan en dat er zo nodig actie wordt ondernomen.

Werkterrein van een verkeersouder is heel divers.

Praktijkonderwijs
De verkeersouders van ´t Mulderke zetten zich in voor de verbetering van praktijkgerichte verkeerseducatie. Verkeerssituaties worden met de kinderen in kleine groepjes geoefend. Om kinderen veilig te leren deelnemen aan het verkeer, zijn praktijkgerichte verkeerslessen nodig die aansluiten op de theoretische kennis die kinderen krijgen van de leerkracht in de klas. Verkeersouders leren de kinderen veilig oversteken en fietsen in het verkeer. Dit doen ze door regelmatig te oefenen, eerst op de speelplaats, dan op de straat. Praktijklessen brengen kinderen vooral houdingen en vaardigheden bij maar ook kennis van de verkeerswetgeving krijgt stelselmatig aandacht. Verkeersouders nemen, in samenspraak met de leerkrachten, deze trainingsmomenten voor hun rekening.

Organisatie verkeersprojecten
Daarnaast zijn de verkeersouders betrokken bij de organisatie van verschillende verkeersprojecten op school zoals bijvoorbeeld de autoloze schooldag, het bezoek aan het verkeersplein en het DAF museum, het dodehoekproject en het praktische verkeersexamen.

Verbetering verkeersveiligheid
Ook zetten de verkeersouders zich in voor de verbetering van de verkeersveiligheid rond school en op de school-thuisroutes. Dat betekent: knelpunten signaleren, bundelen, bespreken en vervolgens samen met anderen actie ondernemen. Welke acties dat zijn en wie de samenwerkingspartners zijn hangt af van de gesignaleerde knelpunten en de situatie op en rond de school.

Verkeerswerkgroep
Samen met de verkeerscoördinator van de school (een leerkracht) vormen de verkeersouders de verkeerswerkgroep. Deze werkgroep bereidt projecten voor en is de drijvende kracht achter het traject dat ´t Mulderke doorloopt om het Brabants Veiligheidslabel te behouden . Een verkeersouder praat mee binnen de school over de mogelijke verbetering van de verkeersveiligheid.

Contactpersoon
De verkeersouders zijn de contactpersonen tussen ouders, school, wijkvereniging, gemeente, en politie als het bijvoorbeeld gaat om infrastructurele maatregelen, zoals het veiliger maken van de schoolomgeving, het aanpassen van een kruising en het veranderen van een parkeerplaats.

Verkeersouders Uden
Periodiek hebben de verkeersouders van ´t Mulderke overleg met de andere verkeersouders van basisscholen in Uden en de gemeente.

Zo is er voor enthousiaste verkeersouders genoeg te doen. Draag je de verkeersveiligheid voor de kinderen rondom school een warm hart toe, heb je een paar uurtjes per jaar over en spreekt bovenstaande je aan, weet dan dat je welkom bent in de verkeerswerkgroep van ´t Mulderke. Je kunt hiervoor contact opnemen met juf Willeke.

Contact

Contactgegevens

Basisschool 't Mulderke
Wislaan 219
5406 AC Uden
0413 - 256591
r.duijs@kiemuden.nl 


Routeplanner >

Foto

DSC_0725 DSC_0723
DSC_0724 DSC_0722
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement